Oplossingen & diensten voor filmfestivals

 

Een technische partner nodig?

Nu er steeds meer digitale projectieformaten en -media bijkomen, wordt het technisch beheer van een filmfestival een steeds grotere uitdaging.
CineLab heeft een aantal nieuwe diensten en oplossingen uitgewerkt voor het technische beheer van geselecteerde films.

Diensten van CineLab voor festivals

Onze nieuwe diensten gaan van het vaststellen en valideren van de technische normen die vereist zijn voor het leveren van de kopieën tot het verifiëren van elke ontvangen DCP-kopie waar telkens een gedetailleerd QC-rapport van gemaakt wordt.
Voor het content management biedt CineLab zijn labodiensten rond digitale cinema aan, waaronder: het vertalen van ondertitels, versioning, mastering en het creëren van DCP 2-4K kopieën vanaf alle bronnen, allemaal volgens de laatste DCI- en SMPTE-normen. We verzekeren ook een KDM-sleutelbeheer dat uiterst geschikt is voor het organiseren van festivals.

Een partner die de filmwereld ondersteunt

CineLab staat ook open voor samenwerkingen met Belgische festivals, of het nu gaat om sponsoring en speciale tarieven, of het toekennen van ‘prijzen’ in de vorm van postproductielabopacks voor digitale cinema.
CineLab ondersteunt, onder anderen, Brussels Film Festival met twee CineLab Awards voor “Beste image” toegekend aan een speelfilm en een korte film van de European Competition, en een bijdrage aan de “Grand-Prix” van Festival du Film Méditéranéen.